Van Haven naar Burgemeester Geukerspark in Helmond

27 november 2019

Gemeente Helmond heeft de opdracht voor het Havenpark aan Mourik Infra gegund. De officiële starthandeling vond plaats op 21 mei 2019. Dit was het startsein voor een complete metamorfose van het gebied waarbij de wens van veel Helmonders in vervulling gaat.

Er wordt hard gewerkt. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar in tijden van PFAS- en stikstofcrisis is het behoorlijk bijzonder dat het werk gewoon doorgaat. Waarom dit zo bijzonder is lees je hier.

Het nieuwe park in Helmond kent nu nog kaal beton en het is een grote modderpoel met een slingerde geul die droog staat. Op de bodem ligt nu leem, straks is het water één meter diep. De oevers zijn nu nog roestige damwanden en betonnen schorten waar straks basaltblokken komen en waterplanten moeten gaan groeien. Momenteel is Mourik Infra bezig met rioolwerk in de Oude Aa, daar moet de watertoevoer vandaan komen voor de waterpartij en dat is een hele uitdaging. Om het kruissingspunt in het riool te plaatsen moeten er kabels worden verlegd en moet een oude kademuur verwijderd worden.

Begin april 2020 moet het nieuwe Burgemeester Geukerspark in Helmond helemaal klaar zijn.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.