Mourik Infra en Rijkswaterstaat op Nationaal Congres Contracteren en Aanbesteden

16 mei 2019

Omdat zelfs de grote aanpassingen in Nederland vaak geruisloos verlopen, zou je bijna denken dat het allemaal vanzelf gaat. Niets is minder waar. Op de achtergrond werkt CROW samen met opdrachtgevers en inhoudelijk deskundigen hard aan een onzichtbaar goed geregeld Nederland.

Samenwerking zichtbaar maken
Op woensdag 22 mei organiseert CROW het vierde Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren in Den Bosch.Het congres staatin het teken van ‘Samenwerking zichtbaar maken’. CROW is al meer dan dertig jaar één van de partijen die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld zijn. Iedereen weet hoe belangrijk samenwerken is. Maar hoe maak je samenwerking tot een succes? Mourik Infra en Rijkswaterstaat lichten in een sessie over het project DOEN toe hoe de samenwerking bij dit bijzondere project verlopen is. Hieronder een korte toelichting over de sessie:

Gewoon DOEN! Stap eens écht door die open deur  (14.00 uur -15.15 uur)|
Project DOEN is in 2013 gestart om te leren hoe de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en marktpartijen in projecten verder kan worden verbeterd. Het eerste project was de renovatie van de Nijkerkerbrug. Dit werd uitgevoerd door projectteam NU DOEN, dat bestond uit projectteam DOEN (Rijkswaterstaat) en Combinatie NU (Mourik en BESIX). Samen leerden zij door te DOEN, tijdens de renovatie van de Nijkerkerbrug.De essentie van het DOEN-gedachtegoed: optimale samenwerking tussen opdrachtgever en de markt en werken vanuit de bedoeling. Maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk: een brug te ver? Niet voor het project ter versterking van de Nijkerkerbrug. Na een innovatieve selectieprocedure hebben de Combinatie NU en Rijkswaterstaat samen het contract gemaakt, samen de prijs bepaald en samen gewerkt aan het ontwerp en de realisatie. Alle regels mochten ter discussie gesteld worden, behalve uiteraard de wet. Minder gedoe en meer werkplezier zijn slechts enkele van de behaalde resultaten. De lessen van dit experiment zijn eigenlijk heel logisch en vanzelfsprekend, maar geven wel inzicht: stap nu eens echt door die open deuren! Doe mee en ontdek het zelf. TIP: lees eerst het DOEN-boekje (www.projectdoen.nu).
Jan-Co van den Doel, Projectmanager Mourik Infra
Marlotte Koster, Projectmanager Rijkswaterstaat
Ansel Velthof, Contractmanager Rijkswaterstaat

Schrijf je nu in!
Voor meer informatie over de sessies en/of om je in te schrijven, ga je naar: www.crow.nl/accongres

Zien we je (samen!) op 22 mei in Den Bosch?