Mourik introduceert M-Lance

28 maart 2019

M-Lance is de laatste ontwikkeling binnen het Mourik tubular catalyst change system.

Mourik is gespecialiseerd in het vervangen van de katalysatoren uit tubular reactoren in de chemische industrie. Hiervoor maken we gebruik van een aantal unieke technologieën, zoals onze gepatenteerde M-IDC laadmethode. Voorheen was het ontladen van catalyst uit dit soort reactoren nog steeds erg arbeidsintensief. Met M-Lance, een door Mourik gepatenteerde technologie, kan Mourik als eerste ter wereld nu ook het ontladen automatiseren. Hierdoor wordt de werkomgeving in de reactor nog veiliger, en de tubular catalyst wissel efficiënter en beter voorspelbaar.

Met de introductie van M-Lance biedt Mourik vandaag de laatste schakel om de totale tubular catalyst wissel te automatiseren: sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Hiermee is het Mourik tubular catalyst change system compleet, onze totaaloplossing die asset owners kortere downtime, hogere productie en langere uptime laat realiseren.

Commerciële beschikbaarheid

In februari 2019 heeft Mourik succesvol de eerste catalyst wissel met M-Lance technologie afgerond op commerciële schaal. Dit gebeurde tijdens de turnaround van een van de grootste purified ethylene oxide (PEO) producerende reactoren in Noord Amerika. Deze test bevestigt dat M-Lance technologie, ten opzichte van de conventionele handmatige airlance-techniek, zorgt voor een snellere ontlading met minder mensen in een veiligere werkomgeving. Dit liet ons toe de totale doorlooptijd met 30% te optimaliseren.

M-Lance