Mourik bouwt mee aan nieuwe entreezone Werelderfgoed Kinderdijk

14 maart 2019

Mourik is begin 2019 gestart met de productie van de voetgangersbruggen voor Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Nadat de palen voor voetgangersbruggen in het water zijn aangebracht is Mourik begonnen met het plaatsen van een van de twee voetgangersbruggen. Woensdag 13 maart 2019 heeft Gedeputeerde Han Weber van de Provincie Zuid-Holland het laatste deel van de eerste voetgangersbrug op zijn plek gehesen. De brug biedt toegang tot de nieuwe entreezone vanaf de eerder door Mourik gerealiseerde stop-en-go voor bussen.

Han Weber: “Met de nieuwe entree rollen we in dit unieke gebied geen rode, maar een groene loper uit. Met de wetenschap dat het internationaal toerisme de komende jaren verder zal stijgen en deze toestroom in goede banen leiden, is in ieders belang. Vandaar dat de provincie meebetaalt aan het Bezoekerscentrum dat dit najaar geopend zal worden.”

De entreezone wordt op 1 april in gebruik genomen. Daar komen voortaan alle groepen het werelderfgoed binnen. In totaal wordt er 9 miljoen euro geïnvesteerd om Werelderfgoed Kinderdijk klaar te maken voor de toekomst. De verbeterde infrastructuur en faciliteiten moeten de groeiende stroom toeristen in betere banen leiden.