Afvalprikken voor de #MicroBattle

18 oktober 2018

Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de 'plastic soep' verergeren. Dat willen we voorkomen. Daarom gaan onze collega’s van het onderhoudscontract Zuid-Holland Zuid op 26 oktober hier actie op ondernemen in het kader van de #MicroBattle.

Een team met Mourik-collega's neemt deel aan de #MicroBattle, waarbij ze drie weken lang ten strijde trekt tegen teams van verschillende bedrijven. Dagelijks voeren zij groene en sociale daden uit waarmee de teamleden punten verdienen. Het team met de meeste punten wint een wisseltrofee en eeuwige roem.

Eén van de groene daden waar het team punten voor kan verdienen is dagelijks twee stukjes zwerfafval opruimen. De deelnemende collega’s van het onderhoudscontract Zuid-Holland Zuid zijn zo enthousiast dat ze op 26 oktober met zijn allen op een veilige manier zwerfafval gaan opruimen langs de A15 vanaf tunnel de Noord naar Sliedrecht.

En het gaat daarna nog verder: Samen met Universiteit Leiden onderzoeken ze waarom mensen hun afval niet opruimen.

Een mooi initiatief om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving!