Mourik bouwt mee aan nieuw bezoekerscentrum Werelderfgoed Kinderdijk

26 juli 2018

Samen met drie andere bedrijven uit de Alblasserwaard gaat Mourik het nieuwe bezoekerscentrum en entreezone in het Werelderfgoed Kinderdijk realiseren. Donderdag 26 juli 2018 hebben Mourik, Aannemersbedrijf P. van Leeuwen, Gebr. De Koning, Mercon Montage en Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) de handtekeningen onder het bouwakkoord gezet.

De start van de bouw markeert het einde van een traject dat voorzichtig werd ingezet nadat het Kinderdijkse molengebied in 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst belandde. Destijds was de conclusie al dat de huidige entree en beperkte faciliteiten niet passen bij die status.

Cees van der Vlist, directeur SWEK, “Samen bouwen wij aan deze regio en willen wij ook na de bouw samen trots zijn op het resultaat. Kinderdijk is van de wereld maar in ieder geval van ons inwoners van de Alblasserwaard.”

Het nieuwe Bezoekerscentrum wordt dé blikvanger. Dat verrijst op de plek van de huidige souvenirshop. De opening staat gepland voor de eerste week van september 2019.

De nieuwe entreezone, inclusief twee voetgangersbruggen, is maart volgend jaar klaar. In totaal wordt er 9 miljoen euro geïnvesteerd. Ruim de helft daarvan komt van overheden in de vorm van subsidies en leningen. Twee miljoen wordt bijeengebracht door sponsoren.