Chemie leidt tot hernieuwde samenwerking

23 juli 2018

Al decennia lang is Mourik kind aan huis bij chemieconcern Huntsman Holland in de Botlek. Door de vele cleaning TA’s die we er hebben gedaan, kennen we de fabrieken op ons duimpje. Nu staan we aan de vooravond van wat het best te omschrijven is als een hernieuwde samenwerking.

 “Eigenlijk is het de volgende stap in onze samenwerking”, zegt Bram Klijn, TA Manager Huntsman. “Je ziet dat Mourik net als wij de drive heeft om te veranderen. Beide bedrijven hebben hun strategie voor de komende jaren bepaald, een nieuw management gekregen, doen investeringen en zijn bezig hun werkprocessen opnieuw in te richten. Een verdere professionalisering van onze beide TA-organisaties maakt daar deel van uit, waarvoor we nieuwe samenwerkingsmodellen ontwikkelen met serieuze partners zoals Mourik.”

We gaan dit al zien in de december TA MDI-1 2018, waarvoor Huntsman en Mourik op 30 mei 2018 de intentieverklaring tekenden. Zowel de scope als Mourik’s verantwoordelijkheid hierin is groter dan voorheen. Mourik kan echt zijn meerwaarde laten zien met een integrale en ook multidisciplinaire aanpak. “Dat we de volgende stap met Mourik willen maken,” gaat Klijn verder “is dankzij het werk dat in de voorgaande jaren is verzet. Hiermee is een goede basis gelegd voor een langdurige samenwerking die we samen verder gaan vormgeven; in 2019 hebben we de MDI1 en MDI2. Een nieuwe uitdaging voor beide dus en dan is het een mooi gegeven dat Huntsman en Mourik maar weinig woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen. We hebben een goede klik, noem het chemie. En we hebben allemaal de intentie om er iets moois van te maken en dat is heel positief.”

Dennis Zijlmans, Operationeel Directeur Projecten voegt daar vanuit Mourik Industry nog aan toe: “Deze hernieuwde meerjarige samenwerking is een stap voorwaarts voor Mourik die geheel in onze strategie past om door te ontwikkelen naar de beste industriële multidisciplinaire dienstverlener van de wereld van morgen. Huntsman kiest bewust voor een nieuwe aanpak waar wij onze toegevoegde waarde kunnen inbrengen en ik heb er alle vertrouwen in dat we dit tot een succes kunnen brengen.”

Huntsman LOI
Bram Klijn (r) en Dennis Zijlmans ondertekenen de Intentieverklaring

Huntsman LOI 2v.l.n.r. Jaap Vonk (Huntsman), Marc van der Jagt (Mourik), Bram Klijn (Huntsman), Dennis Zijlmans (Mourik), Remco Spanjersberg (Huntsman) en Maurice Rijnbrand (Mourik). Op de foto ontbreken Eef Kunst en Ruud de Jong (Mourik).