Groeien in leiderschap

22 februari 2018

Bij Mourik hebben we gekwalificeerde mensen die wij graag helpen het beste uit zichzelf te halen. Onder andere door diverse opleidingstrajecten aan te bieden. Een goed voorbeeld is de opleiding ‘Leidinggeven in de techniek’, een opleidingslijn van de VOMI Academie. Samen met Mourik heeft de VOMI Academie de opleiding afgestemd op het werk van onze mensen in de (proces)industrie. Op 20 februari ontvingen de eerste Mourik medewerkers die deze opleiding bij VOMI hebben afgerond, het certificaat.

Samen ontwikkelen
Mourik kwam met het initiatief om de bestaande MIM I opleiding van de VOMI Academie uit te breiden voor leidinggevenden in de industrie. Een goede leider is in staat te luisteren naar zijn collega’s, hen te motiveren en belangrijke beslissingen te nemen. Om voormannen, uitvoerders, projectleiders en sitemanagers hierin te ondersteunen hebben we samen met VOMI de MIM I, II en III opgezet die bij elkaar de opleiding ‘Leidinggeven in de techniek’ vormen.

Direct resultaat
Het voordeel van een praktijkgerichte opleiding is dat je de lesstof direct toe kunt passen in je werk. Een van de geslaagden vertelde al betere resultaten te boeken door met meer rust te communiceren met collega’s. Ook waren de deelnemers zeer te spreken over het bedrijfseconomische onderdeel van de opleiding. “Nu ik bekender ben met de financiële aspecten van ons werk, voor zowel Mourik als de klant, kan ik deze gericht meenemen in onze werkzaamheden”, zei een andere deelnemer.
Uitreiking VOMI certificaten
Vlnr: Raymond Winterswijk, André Smits (VOMI), Mark van der Knaap, Wouter Boender, Bas van der Wilt, Thijs van Brummelen en Richard Heijmen