Grip op veilig werken

5 december 2017

Met de aftrap van een bijeenkomst door Jan Hof, Operationeel Directeur Mourik Services, werden op 24 november bij Dow vier zuilen met iPads in gebruik genomen. Op de tablets draait het online trainingsplatform SAM Safety. Speciaal voor de Dow Safety Street heeft Mourik Services een module laten ontwikkelen in het trainingsplatform voor de Dow Life Critical Standards. Met deze module is de Safety Street op Dow compleet.

Safety Street
De Verenigde Maintenance Partners, het collectief van onderhoudsfirma’s bij Dow, werken samen aan de veiligheidskennis van de medewerkers op het Dow terrein. Eigen- en ingehuurde medewerkers worden in de zogeheten Safety Street voor uiteenlopende disciplines getraind in de veiligheidsprocedures en huisregels van Dow. Sinds 24 november kan aan het eind van de Safety Street nu ook worden gekeken of de specifieke kennis echt blijft hangen. Met de inzet van het online trainingsplatform Sam Safety wordt getoetst hoeveel van de Dow Life Critical Standards de deelnemers hebben onthouden.

De Safety Street in de Styrofoam-loods op het Dow terrein bestaat uit een reeks stands met materialen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Van persoonlijke bescherming tot en met werken met elektrisch handgereedschap, van werken op hoogte tot besloten ruimtes. In deze interactieve ‘straat’ worden medewerkers van Dow én alle contractorfirma’s getraind op hun kennis van de geldende veiligheidsprocedures.

Gezamenlijke inspanningen
Op de bijeenkomst op 24 november nam ook Jan Geschiere, Engineering en Maintenance Director bij Dow, het woord. Hij roemde het belang én de waarde van de gezamenlijke inspanningen van de VMP-leden voor de verbetering van veiligheidskennis op het Dow terrein. En nu ook de kennis aan het eind van de Safety Street getoetst kan worden met SAM Safety, is de grip op veilig werken verder versterkt.

SAM Safety in Dow Safety Street