Groene prijs voor geniaal eenvoudige brandstofbesparing

1 februari 2013

De jaarlijkse Groene Prijs van Mourik is voor 2012 gewonnen door shovelmachinist Ad Leeuwis die twee aanpassingen op zijn shovel liet maken die hebben geleid tot een grote brandstofbesparing.

Bij de prijsuitreiking is ook een filmpje van de nominatie getoond. Klik op de link om het filmpje te bekijken.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

 

 

Grote brandstofbesparing

Bij de aanleg van een containerterminal op Maasvlakte 2, waar Mourik Groot-Ammers 17 kilometer betonriool aanlegt, heeft Ad twee aanpassingen op zijn shovel laten doen waardoor er een shovel minder nodig is. Dit betekent tijdswinst, een brandstofbesparing van 6.400 liter gasolie en 25 ton CO2 reductie.

Geniaal eenvoudig

Ad bedacht dat hij met een aangepast lepelblad met vier lepels negen buizen per rit kan vervoeren in plaats van de gebruikelijke drie op een traditioneel lepelblad met dubbele lepels. Zo brengen we het aantal ritten fors terug en besparen we brandstof. Om deze manier van distributie over het werkterrein mogelijk te maken, is met de leverancier afgesproken de buizen zo te lossen dat de machinist ze eenvoudig per negen kan oppakken.

Meer comfort

Aangezien het terrein één grote zandvlakte is, is spoorvorming bij berijding al spoedig het geval. De hobbels en kuilen die ontstaan, maken het voor de machinisten geen comfortabele rit. Bovendien resulteert een hobbelig terrein in meer brandstofverbruik. Ad Leeuwis kwam op het idee om onder de lepels van zijn shovel een stalen balk aan twee kettingen op te hangen om de hobbels en kuilen die op zijn pad kwamen meteen glad te strijken.


Daarmee is het niet meer nodig steeds te wisselen van hulpstuk om eerst de te berijden werklocatie weer begaanbaar te maken. Op drukke momenten is dus de inzet van een extra shovel niet meer nodig.

Gelijk aan de slag

Na ontvangst van de prijs zei een trotse Ad:

“Ik vind het mooi dat mijn ideeën zo snel en zo serieus zijn opgepakt door het bedrijf. De balk is gemaakt door onze eigen technische dienst en was de volgende dag al op het werk dus ik kon er gelijk mee aan de slag.”