Mourik gaat voor nul verkeersslachtoffers

6 oktober 2017

Voor Mourik is veiligheid een prioriteit. Voor onze medewerkers én de omgeving. `We doen het werk veilig of we doen het niet` Daarom nemen we graag deel aan de provinciale campagne 'maak een punt van nul verkeersslachtoffers'.

Op vrijdag 6 oktober onthulde gedeputeerde van Zuid-Holland Floor Vermeulen (verkeer) de vrachtwagen van Mourik met daarop een variant op de regionale slogan; 'Mourik maakt een punt van nul verkeersslachtoffers, doe mee!'

Van links naar rechts: Kees Scheer, projectmanager Mourik Groot-Ammers, Floor Vermeulen, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland, Kees Boender, wethouder Gemeente Molenwaard, de regionale verkeersveiligheidsmascotte en Hans Frije, wethouder Gemeente Gorinchem

De bijgevoegde video laat zien wat de Combinatie Dijkverbetering Molenwaard (Mourik & Besix) doet om de verkeersveiligheid te vergroten bij het project Kinderdijk-Schoonhovenseveer.

Samenwerken
Het waterschap Rivierenland en vijf gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) werken aan een verkeersveilige regio. Bij meer dan 90% van de ongevallen speelt gedrag een rol en was een ongeval te voorkomen geweest. Hiervoor werkt Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenlanden nauw samen met partnerbedrijven en heeft hiervoor een verkeersveiligheidsmanifest opgesteld. Mourik was het eerste bedrijf in deze regio dat het verkeersveiligheidsmanifest ondertekende. De Regio AV maakt, met de provincie Zuid-Holland en de andere regio’s, een punt van nul verkeersslachtoffers. 

leder verkeersslachtoffer is er één te veel, daarom kunnen we ons ook goed vinden in de slogan van de regio AV: Veilig verkeer, wij doen mee, Mourik gaat voor nul verkeersslachtoffers!