Vogel in bezit van nieuw KOMO procescertificaat BRL3201

27 september 2017

De kwaliteitseisen in de bouw komen steeds hoger te liggen. We willen steeds beter, efficiënter en slimmer bouwen. De opdrachtgever vraagt om gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid van een constructie. Bij nieuwbouwprojecten zijn deze processen verregaand ontwikkeld.

Bij renovatieprojecten dreigden de kwaliteitsprocessen bij het repareren van beton wat achter te gaan lopen op de andere bouwprocessen. De betonreparatiebranche heeft dit opgepakt en heeft aan twee nieuwe CUR aanbevelingen gewerkt:

  • CUR-aanbeveling 118 : 2016 “Specialistische instandhoudtechnieken – repareren van beton”
  • CUR-aanbeveling 119 : 2016 “Specialistische instandhoudtechnieken – vullen en injecteren van scheuren, naden en holle ruimten in beton”

Twee nieuwe CUR-aanbevelingen die de oude versies uit 1997 volledig vervangen. 

Op basis van deze nieuwe CUR-aanbevelingen is de leidraad voor het KOMO procescertificaat BRL 3201 deel 1 “Het technisch repareren en beschermen van beton” en deel 2 “Het constructief repareren en versterken van beton” herschreven.

Met trots laat Vogel weten dat zij als eerste betonreparatiebedrijf in Nederland voldoet aan alle eisen uit de nieuwe BRL3201 en het KOMO procescertificaat overhandigd heeft gekregen.