Mourik zet nieuwe standaard in bundelreiniging

12 oktober 2016

Een wereld waarin robots ons helpen werkzaamheden uit te voeren komt steeds dichterbij. Dus ook in onze wereld van het industrieel onderhoud. Je hoeft maar een vakblad open te slaan of er wordt gesproken over robotisering. Meer een bedrijf van daden dan woorden, ontwikkelde Mourik intussen Hydra™ Robotic Exchanger Cleaning. Mourik haalt hiermee als eerste autonome inwendig bundelreiniging uit de testomgeving. Hydra is klaar voor de praktijk. Klanten zagen het met eigen ogen tijdens de introductie van deze innovatie op 11 oktober 2016. Met Hydra zetten we opnieuw de standaard in de industriële reinigingsbranche.

Machine learning

Tijdens de demonstraties op 11 oktober 2016 liet Mourik zien hoe Hydra een 3D scan maakt van de pijpenplaat van de warmtewisselaar en vervolgens de interne reiniging volledig zelfstandig uitvoert. Er komt geen mensenhand aan te pas. Het brein van Hydra is de door Mourik ontwikkelde SCALAR™ technologie. Met SCALAR hebben we onze jarenlange ervaring in bundelreiniging gekoppeld aan de state-of-the-art technologie van machine learning. Na de 3D scan leren geavanceerde algoritmes de machine wat er moet gebeuren om de bundel te reinigen. Wordt een afwijking gedetecteerd, dan past het systeem de reinigingsmethode meteen aan.

Maximale uptime

Het resultaat is een korte en voorspelbare doorlooptijd en gegarandeerd volledig en homogeen schone warmtewisselaar. Voor asset owners belangrijk want homogeen schoon betekent maximale warmteoverdracht en dus optimale productie. Tijdens de reiniging verzamelt SCALAR bovendien diepgaande informatie over de bundel, wat hen helpt verder inzicht te krijgen in de conditie van hun systemen.

Hydra bereikt een nieuw niveau van veiligheid, snelheid en effectiviteit. Beter dan alle inwendige bundelreinigingsmethoden tot nu toe. En sluit daarmee naadloos aan bij ons streven om samen met onze opdrachtgevers maximale waarde te creëren, op een veilige manier kwaliteit te leveren en onze omgeving te beschermen.

Aan het begin

Toch staan we slechts aan het begin van wat mogelijk wordt binnen industrieel onderhoud. Het bruist binnen onze organisatie dan ook van de ideeën en activiteit. Onze volgende stap zit al ‘in de pijplijn’ en laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.