Onder de indruk van innovaties aan Lekdijk

5 oktober 2015

Bron: AD Rivierenland, woensdag 30 september 2015

Mourik Groot-Ammers heeft een grote opdracht in de wacht gesleept die letterlijk in de 'achtertuin' begint. Combinatie Dijkverbetering Molenwaard (CDVM), waar Mourik deel van uitmaakt, versterkt voor Waterschap Rivierenlandde primaire waterkering tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer (KIS).

Het project is in volle gang. Dinsdag 29 september 2015 brachten Deltacommissaris Wim Kuijken en Watergezant Henk Ovink een werkbezoek aan dijkverbeteringsproject Kinderdijk - Schoohovenseveer. Innovaties op het gebied van veiligheid en klimaatadaptatie stonden centraal tijdens dit bezoek.

Deltacommissaris Wim Kuijken was tevreden over wat hij zag. "Over een lengte van 11 kilometer drie innovaties. Ik ben zeer onder de indruk." Zo bezochten ze de klimaatdijk in Streefkerk die honderd keer steviger is dan de norm, daardoor kunnen er op termijn tussen de vijftien en twintig huizen op staan. Een bezoek aan een woonhuis dat momenteel wordt opgevijzeld laat zien dat de woning bespaard kan blijven en dan niet te vergeten de boorpalenwand in Nieuw-Lekkerland wat veel minder trillingen met zich mee brengt dan traditionele damwanden, waardoor geen of minder schade onstaat aan huizen in de buurt.

Projectleider Bram de Fockert van Waterschap Rivierenland geeft aan dat alles op schema loopt en eind 2017 het dijkverbeteringproject ten einde loopt.

Lees hier het hele verhaal.