ICT: van beheer systemen naar faciliteren informatievoorziening

31 januari 2014

Tools voor een goede samenwerking

Binnen de visie van onze organisatie zijn multidisciplinaire samenwerking en internationale groei onze speerpunten voor de eerstkomende jaren. Een optimale inzet van ICT speelt hierbij een strategische rol. Door het verregaand automatiseren van bedrijfsprocessen en het aanreiken van de juiste tools, kunnen onze werkmaatschappijen sneller in hun informatiebehoefte voorzien en efficiënter samenwerken. 

Communicatie tussen locaties vereenvoudigen

Communicatie is hiervan ook een integraal onderdeel. Als voorbeeld worden er door de decentrale opzet van onze organisatie nu veel reisbewegingen gemaakt. Naast het feit dat dit de onderlinge samenwerking bemoeilijkt en hoge kosten veroorzaakt, heeft dit ook negatieve impact op ons MVO beleid. Om deze redenen hebben we er daarom voor gekozen dit jaar een nieuw communicatieplatform (Microsoft Lync) te implementeren. Naast belfunctionaliteit, introduceren we daarbij ook functionaliteit zoals chat, presence, videoconferencing en desktopsharing. Inmiddels hebben ook de eerste gesprekken plaatsgevonden om later dit jaar te komen tot een Office365 en Sharepoint implementatie. 

Van techniek naar functionaliteit

Zoals bij Microsoft Lync kiezen we daarbij niet meer voor een on-premise installatie, maar voor een clouddienst. Onze ICT afdeling is dan niet meer belast met het dagelijks beheer van de omgeving, maar kan zich dan focussen op de eindgebruiker.  ICT onderscheidt zich namelijk niet meer door het aanbieden van techniek, maar door het faciliteren van de juiste functionaliteit aan de organisatie.

 

Mijn werk efficiënter met ICT

Zelf ben ik overigens altijd een early adaptor van ICT middelen geweest. Het heeft altijd mijn grote interesse gehad; zo was ik één van de eerste PC en internetgebruikers van Nederland en ben ik altijd op zoek naar het zo efficiënt mogelijk organiseren van mijn werk. Zo werk ik momenteel bijna volledig papierloos en worden alle gegevens gesynchroniseerd over mijn devices. Het maakt daarmee niet uit wanneer en waar ik werk, ik kan altijd bij mijn informatie. 

Over de ontwikkelingen binnen de ICT van Mourik stond onlangs in Business Information magazine een mooi artikel met ICT-manager Jaap van der Welle. Lees dat artikel via deze link.

 

Ronald Lamé