Competitie op Skillsmasters 2014

17 januari 2014

Van 9 tot en met 11 januari 2014 was Mourik weer duidelijk zichtbaar aanwezig op het grootste loopbaanevenement van Nederland: Skillsmasters en Jobevent. Het driedaagse evenement in Ahoy Rotterdam staat in het kader van vakmanschap, opleiding en werk en wordt jaarlijks bezocht door vele duizenden vmbo’ers en mbo’ers, basisschoolleerlingen,  ouders en werkzoekenden. Dit jaar had Mourik een grote duo-stand met Servicebureau Zuidgeest die zowel het Skillsmasters- als het Jobevent-terrein besloeg. Het bleek een succesvolle zet.

Fanatiek aan de slag
De stand trok vooral veel belangstelling met de sleutelwedstrijd. Opgesteld waren twee stukken pijpleiding met ieder twee flenzen, waarvan een steekpan van de ene flens naar de andere moest worden verplaatst. Bezoekers kregen eerst uitleg van onze eigen leerling-pijpfitters in de stand en gingen daarna zelf fanatiek aan de slag. Er ontstond een hevige competitie om de snelste tijd neer te zetten, ieder uur werd er een winnaar uitgeroepen die een leuke prijs in ontvangst mocht nemen. Velen kwamen een kijkje nemen, onder wie ook Mirjam Sterk, de Ambassadeur voor de bestrijding van de Jeugdwerkloosheid. Bovendien verschenen foto’s van de sleutelcompetitie in diverse media.

Werk-leertraject of baan
Wachtend in de rij voor de sleutelwedstrijd kregen de jongeren informatie van onze medewerkers die op vrijwillige basis de stand bemanden. Geboeid werd er geluisterd naar de uitleg over de vele mogelijkheden die jongeren bij Mourik en Zuidgeest hebben als zij kiezen voor een technisch vak. Uit de enthousiaste reacties mogen we opmaken dat het weer gelukt is een aantal jongeren voor nu of in de toekomst te interesseren voor de techniek in het algemeen en met name in een werk-leertraject of een mooie baan bij een van onze bedrijven.

Bekijk hier een impressie van de beurs. Bezoek ook onze website Werken bij Mourik