Grote opkomst Mourik Nieuwjaarsloop

8 januari 2014

Over belangstelling had Atletiekvereniging AV Spirit in Oud-Beijerland niet te klagen op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar. Ruim 360 deelnemers meldden zich op 4 januari aan de inschrijftafel van de Mourik Nieuwjaarsloop, zo’n honderd meer dan Spirit gemiddeld op een loopevenement verwelkomt. Voor het eerst was Mourik Services hoofdsponsor van het jaarlijks terugkerende evenement.

Mourik’s bijdrage aan het evenement is onderdeel van het gezondheidsbeleid van Mourik. Daarom bleef het ook niet bij financiële ondersteuning. Een flink aantal medewerkers van Mourik waren, vergezeld van familie en vrienden, de uitdaging aangegaan. Ook Kees Jan Mourik, voorzitter van de Raad van Bestuur, liet zich van zijn sportieve kant zien. De ‘harde kern’ van de groep werd gevormd door het Mourik Running Team, dat dit jaar voor de derde maal zal meedoen aan de Roparun.

Het loopevenement bestond uit een prestatieloop van vijf en tien kilometer en een jeugdloop van één en twee kilometer. Start en finish vonden plaats op de atletiekbaan van AV Spirit en de routeaanduiding werd verzorgd met een informatiewagen van Traffic & More. Het parcours voerde door de polders net buiten Oud-Beijerland, waarbij de lopers van de tien kilometer werden getrakteerd op een straffe tegenwind op de dijk halverwege de route. Niet de beste omstandigheden voor het lopen van een pr maar de sportieve prestatie is er niet minder om. John Barends, directeur van Mourik Services en zelf ook deelnemer, verrichtte de prijsuitreiking aan de winnaars van de jeugdloop. Kijk hier voor de uitslagen. Mede dankzij de uitstekende samenwerking met AV Spirit, Traffic & More en de inzet van vele vrijwilligers kijkt Mourik terug op een zeer geslaagd evenement.