Omlegging A9 Badhoevedorp: nu echt aan de slag

29 november 2013

Op 20 november 2013 is voor het project Omlegging A9 Badhoevedorp een belangrijke volgende stap gezet: de Basisovereenkomst is volledig in werking en we kunnen aan de slag met de uitvoering. Vanaf de gunning, nu ongeveer een jaar geleden, is gewerkt onder de Fasenovereenkomst. Er mocht (kort samengevat) wel worden ontworpen, maar niet uitgevoerd.

Parallel geschakeld project

Rijkswaterstaat (RWS) heeft dit gedaan omdat het project valt in de categorie ‘parallel geschakelde projecten’. Dit betekent dat RWS gedurende de looptijd van het project nog een aantal zaken moet regelen, waaronder het Tracébesluit en het aankopen van de benodigde gronden. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan had het contract voor 20 november alsnog ontbonden kunnen worden. RWS heeft nu besloten het hele project door te laten gaan, ondanks het feit dat nog niet alle gronden in het bezit van RWS zijn.

A9 Badhoevedorp

Feestelijke start

Op 27 november 2013 is dit gevierd met een officiële openingshandeling in het bijzijn van de wethouder van de gemeente Haarlemmermeer Cees Loggen, de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post, de president directeur van Schiphol Group Jos Nijhuis, de directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan-Hendrik Dronkers en natuurlijk afgevaardigden van de Combinatie Badhoeverbogen. De Combinatie BadhoeverBogen, bestaat uit Mourik Groot-Ammers, VolkerWessels en Boskalis.

Werkzaamheden A9 Badhoevedorp

De Omlegging A9 Badhoevedorp omvat onder andere de aanleg van 10 viaducten, het vervangen van het bestaande klaverblad door een nieuw knooppunt, aanleg van de bredere nieuwe A9 (2x3 rijstroken) en het vernieuwen van de bestaande aansluiting Badhoevedorp vanaf de snelweg. Tot slot slopen we de oude A9 zodat Badhoevedorp weer één dorp wordt, tot vreugde van de bewoners. De werkzaamheden worden volgens planning in 2018 afgerond.

Bekijk hier de film van de Schiphol Group over de start van het project:

 

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.