Mourik weer gestegen in de Transparantiebenchmark

22 november 2013

Door een stijging met maar liefst 26 plaatsen staat Mourik in 2013 op plaats 60 in de jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische zaken. Een prestatie van formaat voor een niet beursgenoteerd familiebedrijf in de bouw-gerelateerde branche.

Ranglijst beste duurzaamheidsverslagen

In deze jaarlijkse ranglijst van beste duurzaamheidsverslagen staan 500 grootste Nederlandse ondernemingen. De transparantiebenchmark beoordeelt kwaliteit en inhoud van de verslaggeving van deze bedrijven aan de hand van 50 criteria. De inhoud en kwaliteit van de verslaggeving over maatschappelijke aspecten van ondernemen staan daarbij voorop.

Transparant

Onze stakeholders verwachten dat wij transparant zijn over onze prestaties. Wij geven daaraan gehoor door steeds proactiever te rapporteren over wat wij doen en hoe wij de economische, maatschappelijke en mondiale dilemma´s en uitdagingen het hoofd bieden.

In de beoordeling van dit jaar kregen we mee dat we onze dilemma’s duidelijk in beeld moeten brengen. En aangeven hoe we ermee omgaan.

Vele grote bedrijven achter ons

De uitslag werd beeldend gepresenteerd als een wielerwedstrijd met

  1. kopgroep van twintig bedrijven
  2. vijftig achtervolgers
  3. groot peloton
  4. groepje achterblijvers

Mourik neemt op nummer zestig mooi plaats tussen de achtervolgers en laat hiermee in het peloton grote namen achter zich zoals Unilever, Jumbo en Unit4.

Volg de link voor de hele transparantieladder (overzicht van alle deelnemers) en meer info.  

Mourik scoort hoog op betrouwbaarheid

Vergeleken met het Top 20-sectorgemiddelde heeft Mourik in 2013 hoog gescoord op betrouwbaarheid, betrokkenheid van belanghebbenden, waardeketen, strategie, duidelijkheid en maatschappelijk verslaggevingsbeleid.