Vogel wint Betonprijs 2013

21 november 2013

Woensdag 20 november zijn tijdens het Betonprijsdiner in de Rotterdamse Doelen de Betonprijzen 2013 uitgereikt. ​Mourik was in de categorie Restauratie/Reparatie maar liefst twee keer genomineerd: voor het project Liggerkoppen, uitgevoerd door de combinatie Mourik-Salverda, en voor de restauratie van Nedinsco in Venlo, uitgevoerd door Vogel. Laatstgenoemde heeft de prijs gewonnen en daarmee de concurrentie, waaronder zusterbedrijf Mourik Groot-Ammers, in haar categorie achter zich gelaten.

Vogel heeft de restauratie van Nedinsco, een voormalig industrieel complex in Venlo, uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Woonwenz. Daarbij heeft Vogel de meest recente technieken van betonherstel gecombineerd met de herontwikkeling en renovatie van het project. Het casco van het gebouw is nagenoeg geheel in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht.

Nedinsco
De Betonprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan projecten waarin het materiaal beton op een bijzondere wijze is toegepast. Het is een initiatief van de Betonvereniging en wordt ondersteund door het Cement&Beton Centrum, de BFBN Betonproducten, de VOBN, Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Stubeco en Platform Betononderhoud