Mourik en Vogel genomineerd voor Betonprijs 2013

5 november 2013

Elke twee jaar organiseert de Betonvereniging de Betonprijs, waarvoor bedrijven in maar liefst acht categorieën genomineerd kunnen worden. Voor de Betonprijs zijn zowel Mourik-dochter Vogel als de combinatie Mourik-Salverda genomineerd in de categorie Restauratie/Reparatie.

Liggerkoppen
Mourik-Salverda voert in opdracht van Rijkswaterstaat Oost-Nederland levensduurverlengend onderhoud uit aan de liggerkoppen van 37 kunstwerken. Dit bestaat uit het vervangen van lekke voegovergangen en het aanbrengen van kathodische bescherming (KB) op ruim 1.300 voorgespannen betonnen liggers. Daarnaast voert de combinatie de komende 20 jaar het onderhoud en de monitoring uit van de kunstwerken. Het KB-systeem wordt aangestuurd met behulp van zonne-energie.

Nedinsco
In opdracht van woningcorporatie Woonwenz heeft Mourik-dochter Vogel de restauratie op zich genomen van Nedinsco, een voormalig industrieel complex in Venlo. Daarbij heeft Vogel de meest recente technieken van betonherstel gecombineerd met de herontwikkeling en renovatie van het project. Het casco van het gebouw is nagenoeg geheel in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht.

De winnaars in de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens het Betonprijsdiner op 20 november.