Hartelbrug weer zo goed als nieuw!

4 november 2013

De provincie Zuid-Holland heeft het onderhoud aan de Hartelbrug Spijkenisse eerder dan gepland afgerond. De brug is zondag 3 november vrijgegeven, waardoor alle rijbanen weer normaal toegankelijk zijn.

In de afgelopen periode is met man en macht gewerkt om Voorne-Putten een veilige, onderhoudsarme en storingsvrije brug te bieden. Mourik Groot-Ammers, hoofdaannemer van het project ‘Groot Onderhoud Hartelbrug’, heeft samen met Mourik-dochters Vogel, Bouman en Traffic & More, en onderaannemers Heijmans en Takke Breukelen diverse werkzaamheden uitgevoerd. Deze omvatten onder andere het versterken van de brugkokers, verlijmen van stalen dekplaten op de bestaande brug, het uitvoeren van betonreparaties en onderhoud aan de conservering en het vernieuwen van de verharding.

Tijdens het onderhoud is veel gedaan om de weggebruikers zoveel mogelijk doorgang te bieden. De afgelopen vier weken kenmerkten zich onder meer door 5.200 uur verkeersregeling, 200 bakens en 280 extra verkeersborden. Via het mobility center werd door een team van verkeerskundigen 24/7 een gebied van 25 vierkante kilometer op de voet gevolgd en aangestuurd.

Tot eind december 2013 voeren de Mourik-bedrijven en de onderaannemers nog wel diverse restwerkzaamheden uit, zoals schilder- en conserveringswerk, constructiewerk aan leuningen en bordessen, en diverse kleine restpunten. Die werkzaamheden veroorzaken overdag op werkdagen geen hinder meer; ze worden alleen verricht ’s avonds en ’s nachts, en in het weekend.