Premier Rutte spreekt met Mourik-leerlingen

11 oktober 2013

Op 7 oktober 2013 bracht premier Mark Rutte een werkbezoek aan de raffinaderij van Kuwait Petroleum Europoort (KPE) in het Rotterdams havengebied. Het bezoek was in het kader van de Jeugdtop ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Naast stagiaires, medewerkers en opleidingscoördinatoren van KPE sprak Mark Rutte met aannemers die leer/werktrajecten voor jongeren aanbieden. Mourik Services was een van die leerbedrijven.

De premier sprak met leerling-pijpfitters Patrick van der Linden, Joey van Son en Sander van Aalst en ook met hun mentor, voorman Jilles Vrijhof, opleidingscoördinator Wim van Galen en locatieleider Aad Schrik. Mark Rutte was zeer belangstellend en nam ruim de tijd om vragen te stellen aan de leerlingen over hun opleiding en de mogelijkheden die zij van Mourik krijgen om door te leren. Hij reageerde enthousiast toen hij hoorde dat de leerling-pijpfitters een vast dienstverband krijgen als ze slagen voor hun opleiding.

Tijdens zijn werkbezoek werd premier Rutte op de voet gevolgd door journalisten van diverse media. Ook zij hadden belangstelling voor de leerling-pijpfitters van Mourik Services. Zo kwam het dat de heren ’s avonds in de uitzending van Pow News verschenen en later die week in een artikel in de Spits. Daarin staan zij op de foto in gesprek met Mirjam Sterk, Ambassadeur Jeugdwerkloosheid, en premier Mark Rutte.

Premier Rutte spreekt met Mourik-leerlingen