Mourik krijgt grote opdracht dijkverbetering

11 oktober 2013

Mourik Groot-Ammers heeft een grote opdracht in de wacht gesleept die letterlijk en figuurlijk in de ‘achtertuin’ begint. De Combinatie Dijkverbetering Molenwaard, waarvan naast Mourik ook De Vries & Van der Wiel en Martens Van Oord deel uitmaken, gaan voor het Waterschap Rivierenland de dijk verbeteren van Kinderdijk tot Schoonhovenseveer. Het kantoor van Mourik ligt aan deze dijk. Met de order is een aanneemsom gemoeid van € 59.436.000.

Dijkverbetering KIS

De werkzaamheden worden volgende week gestart vanuit de projectlocatie, het voormalige gemeentehuis van Groot-Ammers aan de overzijde van het hoofdkantoor.

Projectdirecteur Kees Scheer: “Binnendijks wordt grond aangebracht waardoor huizen betere bescherming genieten door de dijken. Dat voorkomt natte voeten als het waterpeil stijgt. Ter versterking wordt op 3 locaties een diepwand aangebracht in de kruin van de dijk. In het binnentalud van de dijk gaan we damwanden en palenwanden aanbrengen. Dat is een precies karwei omdat we dat vlakbij aangrenzende woningen doen. We hebben voor dit onderdeel aansluiting gezocht met Besix/Franki en ABT. Als we dan de rivier afzakken, gaan we verderop bij de jachthaven van Streefkerk en bij de Ammerse Kade in Groot-Ammers de dijk een stuk verleggen om zo het water meer ruimte te geven en overlast te voorkomen.”

De werkzaamheden moeten uiterlijk 1 juli 2017 gereed zijn.