Tweede waterzuiveringsinstallatie Vopak Terminal Europoort

3 oktober 2013

In juni 2013 startte Mourik met de grondwerkzaamheden voor de bouw van de Waste Water Treatment System-East Area voor Vopak Terminal Europoort. Het is de tweede waterzuiveringsinstallatie die Mourik voor Vopak ontwerpt en bouwt. In 2012 realiseerde Mourik al een dergelijke installatie in de West Area.

Sluitende modellen

De waterzuiveringsinstallatie bestaat onder andere uit olie-waterscheiders, een SBR (Sequencing Batch Reactor), striptorens, een vloeistofdichte voorziening en een bedrijfscontrolegebouw. Naast deze installatie legt Mourik ook een ondergronds rioleringssysteem aan om afvalwaterstromen te scheiden en af te voeren. Bij het ontwerp maken we gebruik van professionele 3D-modelleringsoftware die alle betrokken disciplines de mogelijkheid geeft binnen hun eigen (software)omgeving het model op te zetten en daarna samen te voegen met de andere disciplines tot één compleet model. Lees verder over de voortgang onder 'Projecten'.

Multi is Meer Mourik
Deze opdracht wordt, evenals het vorige waterzuiveringsproject bij deze opdrachtgever, uitgevoerd als een multidisciplinair project, dat wil zeggen dat bij de realisatie ervan verschillende Mourik werkmaatschappijen betrokken zijn onder één projectmanagement.

Heeft u vragen?

Arjan te Brake
Arjan te Brake
Bedrijfsleider

+31 6 51 24 82 68
Alle contactgegevens

Contactgegevens

Mourik Groot-Ammers B.V.

+31-184-667 200
Alle contactgegevens