Mourik Klimaattechniek introduceert Prolight lichtstraten

5 juli 2013

Mourik Klimaattechniek heeft een nieuw innovatief product op de Nederlandse markt gebracht: Prolight lichtstraten. Deze hebben 100% diffusie, waardoor verlichting door kunstlicht in magazijnen, opslagloodsen, sporthallen enzovoorts tot een minimum beperkt kan blijven. Met de lichtstraten kan een substantiële hoeveelheid energie bespaard worden bij objecten waar verlichting door daglicht mogelijk is.

Prolight heeft zich buiten Nederland al bewezen, onder andere bij de Ikea-magazijnen in Spanje, Carrefour-supermarkten in Frankrijk, en Sainsbury’s opslag en overslag in Engeland.

Uniek aan Prolight is, dat het naast de natuurlijke ventilatietoepassingen en egale lichtverspreiding in de ruimte, ook geschikt en gecertificeerd is voor rook- en warmteafvoertoepassingen, conform de EN12101-2. Dit is een vereiste van de brandweer gevraagd in objecten groter dan 2.500 m2 om rookvrije vluchtroutes te realiseren of om langere vluchtwegen dan 30 meter toe te staan. In die gevallen hoeven geen dubbele systemen meer aangelegd te worden, maar kunnen meerdere functies in één product gecombineerd worden.

Binnenkort komt er een calculatieprogramma beschikbaar voor de Nederlandse situatie, waarmee de besparingen en terugverdientijd inzichtelijk gemaakt kunnen worden. De gemiddelde terugverdientijd van dit systeem is twee tot drie jaar.