Onze oplossingen

Hogedruk- en vacuümreiniging
Elk productie- en nutsbedrijf moet zijn installaties regelmatig laten leegmaken en reinigen. Dat geldt voor tanks, reactoren, leidingwerk, silo’s, filters, rioleringen en alle andere productiedelen. Vaak gebeurt dat met conventionele hogedruk- en/of vacuümtechnieken. Onze teams hebben de ervaring en het materieel om die taak vakkundig en veilig uit te voeren.

Bekijk hier de video

Automatische reiniging

Mourik zoekt altijd naar manieren om veiliger te werken. We zetten zwaar in op automatisch reinigen in plaats van handwerk. Dit houdt onze en uw mensen uit de vuurlinie en vermindert het risico op ongevallen drastisch. Automatisch reinigen is bovendien sneller en leidt tot betere resultaten.

Ontdek onze HydraTM oplossing

Ultrasone reiniging

Fabrieken zijn complexe gebouwen en met conventionele reiniging alleen komt u er vaak niet. Sommige onderdelen zijn nauwelijks bereikbaar of te kwetsbaar voor hogedruktechnieken. Ultrasoon reinigen is dan de oplossing. De techniek is gebaseerd op chemische reiniging in een dompelbad, versterkt door ultrasone trillingen.

Ultrasone reiniging is niet nieuw maar werd vroeger vooral gebruikt voor kleinere procesonderdelen. In 2014 hebben wij de techniek opgeschaald naar industriële proporties. We beschikken vandaag over grootste ultrasone reinigingsbaden op de markt. Die kunt u inzetten voor onder andere (tubulaire) warmtewisselaars tot 10 meter lang, filters, leidingwerk, pompen, kleppen en stellingmateriaal.

Bekijk hier de video over Ultrasoon reinigen

Thermische reiniging

Als demonteerbare procesonderdelen organisch vervuild zijn en op geen enkele andere manier gereinigd kunnen worden, heeft Mourik een ultieme oplossing: thermische reiniging. Dit PLC-gestuurd pyrolyseproces verwijdert gecontroleerd en veilig alle soorten vervuiling van organische oorsprong. Koolwaterstoffen, oliën en vetten, lijm, lak, verf. Zelfs verkoolde en aangekoekte vervuiling vormt niet langer een probleem.

Catalyst handling

Voor alle (petro)chemische bedrijven en raffinaderijen geldt: de prestatie van de catalyst bepaalt in grote mate het rendement van de fabriek. Daarom is het van uitermate groot belang dat een catalystwissel snel, goed en veilig verloopt. Dat is specialistenwerk! Mourik heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van catalyst handling. Dat doen we met eigen innovatieve oplossingen.

  • Automatisch ontladen van reactoren
    Mourik is wereldwijd de eerste die tubular reactoren automatisch kan ontladen, zodat catalystwissels efficiënter, veiliger en beter voorspelbaar worden. De techniek die we hiervoor gebruiken heet M-Lance.

  • Modulair laadsysteem voor efficiëntere belading van reactoren, met minder stof
    Het M-IDC-laadsysteem van Mourik draait al jaren mee in de industrie. Dat is niet zonder reden. Het systeem is sneller en zorgvuldiger dan conventionele belading met laadmachines. En het geeft minder stof waardoor een snellere opstart van de installatie mogelijk is.

Fabrieksstops

Time is money! Om te vermijden dat uw productie-installatie lang stilstaat of om ervoor te zorgen dat ze kan blijven werken bij onderhouds- en/of reinigingswerkzaamheden stellen we samen met u een strak, maar realistisch werkschema op. Zo kunnen we de kwaliteit leveren die u verwacht en de veiligheid op de site maximaal garanderen.

Werk in inerte en giftige atmosferen

Reinigingswerken uitvoeren in zeer specifieke omstandigheden, zoals in een inerte omgeving of op plaatsen met een giftige atmosfeer? Pas na een grondige analyse van alle risico’s en het nemen van de gepaste veiligheidsmaatregelen gaan we aan de slag. We zetten daartoe een speciaal uitgerust team in en monitoren de ruimte permanent op de aanwezigheid van giftige en/of explosieve gassen. Voor ons is er geen verschil tussen een groot reactorvat op een fabriek of een septische tank bij een particuliere klant. We voeren het werk altijd uit volgens dezelfde hoge veiligheidsnormen.

Kwikdecontaminatie

De problematiek van kwik (Hg) in het productieproces is voor bepaalde industrieën een constant aandachtspunt. Kwik houdt niet alleen gezondheidsrisico’s in voor werknemers, maar is ook een bedreiging voor de productie-installaties. Het verwijderen van kwik is echter werk voor opgeleide vakmensen. Wij hebben die ervaren experten én alle gespecialiseerd materieel in huis om kwikdecontaminatie efficiënt en veilig aan te pakken.

Interesse of vragen?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

{informatie_aanvraag_belgie}