Ontwerp en engineering van infra projecten

Totaaloplossingen

Er is steeds meer behoefte aan totaaloplossingen voor infrastructurele projecten, met aandacht voor omgeving en duurzaamheid. Door het combineren van meerdere disciplines die we allemaal in eigen huis hebben, kan Mourik Infra aan deze vraag voldoen. Voor iedere discipline hebben we de noodzakelijke kennis, vakmanschap en ervaring om complexe vraagstukken te tackelen. Onze multidisciplinaire ontwerpafdeling zorgt ervoor dat we volledig integraal kunnen ontwerpen en uitvoeren. Vanzelfsprekend maken we daarbij gebruik van technieken zoals systems engineering en BIM.

We combineren ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud tot een brede aanpak met als resultaat een duurzaam ontworpen totaaloplossing. Naast het realiseren van het project zelf, kijken we ook naar uw wensen en behoeften met betrekking tot beheer en onderhoud na oplevering. Voordeel voor u is een beperking van de ‘total cost of ownership’ (TCO). Vanzelfsprekend denken we daarbij ook aan het gebruik van die materialen die de minste milieu- en CO2 belasting veroorzaken. Denk aan CO2-neutraal asfalt en circulair bouwen met biobased grondstoffen.

Bouw Informatie Model (BIM)

Projectbeheersing is een vereiste om een project van ontwerp tot oplevering te realiseren. Mourik Infra werkt hiervoor met adequate systemen waaronder systems engineering, systeemgerichte contractbeheersing en het Bouw Informatie Model (BIM).

BIM bij Mourik Infra is gebaseerd op samenwerken en het onderling delen van informatie. Gedurende het hele bouwproces hebben de partijen die bij het project
betrokken zijn toegang tot het model. Hierin wordt alle relevante informatie
opgeslagen, gebruikt, beheerd en verrijkt; ondersteund door één en/of meerdere
digitale (3D-) gebouwmodellen en één en/of meerdere informatiedragers.

Het Bouw Informatie Model (BIM) is opgebouwd uit 4 onderdelen:

  • Virtueel Bouwen: Integraal bouwen aan een totaal 3D model inclusief de factoren 4D (tijd) en 5D (geld).
  • System Engineering: Beheersing van het contract van eis tot oplevering inclusief alles wat hier invloed op heeft.
  • Document Management: Centrale borging van alle documenten, e-mails en lijsten.
  • Digitaal keuren: Digitale vastlegging van alle onderdelen die in de uitvoering gekeurd moeten worden.

BIM zorgt voor een hogere productiviteit, een betere interne samenwerking en minder kans op raakvlak-problemen en fouten door een beter gestroomlijnd proces. We bieden onze opdrachtgevers een transparant proces en een realistisch beeld van het eindresultaat.

Engineering

Om goed, snel en met de juiste werkmethode te kunnen starten met het werk buiten is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Mourik Infra heeft daarom haar eigen ingenieursbureau voor het berekenen, uitwerken en bewaken van het ontwerp tot aan de oplevering.

Ons ingenieursbureau heeft de kennis in huis die nodig is voor de door Mourik Infra te realiseren projecten. Of het nu gaat om geotechniek, wegontwerp of civiele betonconstructies, met eigen ingenieurs wordt gewerkt aan de meest doordachte oplossingen.

Ook voor werktuigbouw hebben we alle kennis op het gebied van engineering in
huis. Of het nu gaat om bewegingswerken van sluisdeuren en bruggen of pompgemalen, ook in deze specialiteit zijn we thuis.

Oplossing voor ieder project

Mourik Infra heeft de kennis in huis voor ontwerp en engineering van alle
soorten infrastructurele projecten. Engineering in combinatie met BIM zorgt
ervoor dat we u een totaaloplossing kunnen bieden die voldoet aan alle
randvoorwaarden en aspecten van het project, uw eisen en wensen.

Interesse of vragen?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Ja, mijn persoonlijke gegevens mogen opgeslagen worden bij Mourik

Heeft u vragen?

Jan Hartog
Jan Hartog
Directeur

+31 6 53 21 12 32
Alle contactgegevens