

Fietsen is na lopen de gezondste, milieuvriendelijkste manier van reizen. Laten we er samen voor zorgen dat fietsverbindingen en -tunnels net zo milieuvriendelijk zijn. Voor ons begint dat al in de ontwerpfase. We optimaliseren standaard het aangeleverde schetsontwerp. Dat leidt tot aanzienlijk minder beton, efficiënter en duurzaam materiaalgebruik en minder CO2-uitstoot. We kijken ook of we bomen in de directe omgeving kunnen sparen, zodat ze niet gekapt hoeven te worden. Daarnaast passen we duurzame en circulaire materialen toe, zoals composiet fietsbruggen en duurzame asfaltmengsels. En we bouwen fietstunnels met prefab tunnelelementen die volledig demontabel en herbruikbaar zijn.
Naast een circulair ontwerp en het gebruik van duurzame materialen, realiseren we de fietsroutes en -tunnels zo duurzaam mogelijk door het gebruik van emissiearm of zelfs emissievrij eigen materieel (LOW en ZERO emission). We denken duurzaam op de lange termijn, dus niet alleen tijdens de aanleg maar ook in gebruik en beheer.
Bijna standaard is ons concept voor energieneutrale fietsverbindingen, door slimme verlichtingsplannen en het gebruik van de natuurlijke lichtinval, het gebruik van zonne-energie en licht reflecterend COltⓇ Light asfalt. Op deze manier dragen we meetbaar bij aan uw doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, uitstoot en milieu.
Meer weten over duurzaamheid, emissievrij bouwen en energieneutrale fietstunnels en -verbindingen? Neem contact op met Duurzaamheidsmanager Cora de Groot.
Duurzaam ondernemen bij Mourik en onze duurzaamheidsagenda
Referentieprojecten