Profiel

Profiel

Onze missie

Wij willen de beste Internationale contractpartner zijn voor katalysatorbehandeling en industriële services.

Onze visie

  • Verhogen van de veiligheid en individueel veiligheidsgedrag op alle niveaus
  • Iedere Business Unit Manager handelt als eigen ondernemer
  • Het aantal klachten van klanten terugbrengen tot nihil
  • Management volgens “WALK THE TALK”

Katalysatorbehandeling, industriële reiniging, tankreiniging en Pull/Clean/Push voor warmtewisselaars

Mourik UK is ruim twintig jaar actief op het gebied van technische dienstverlening in de petrochemie en de milieusector. Onder onze dienstverlening vallen katalysatorbehandeling, hogedruk- en vacuümreiniging, tankreiniging, het verwijderen van kolompakkingen en Pull/Clean/Push voor warmtewisselaars. Met een flexibel personeelsbestand en gevarieerde vloot van materieel dragen wij zorg voor specialistische service aan de Engelse en Ierse klantenkring.  Door de nationale dekking via diverse locaties kunnen wij concurrerende prijzen bieden en snelle reactietijden, al naar gelang de behoefte van onze klanten. Door de Gemenebestrelaties hebben wij historisch gezien ook gedurende lange tijd projecten uitgevoerd in landen als India en Pakistan. Deze services zijn nu overgenomen door ons zusterbedrijf Contract Resources.

EuroExchangers volledig geïntegreerd in Mourik UK

Door de toename van activiteiten in het warmtewisselaaronderhoud is in 1997 de joint venture EuroExchangers opgezet (vijftig procent Mourik, vijftig procent Peinemann). Deze joint venture is gespecialiseerd in Pull/Clean/Push voor warmtewisselaars voor zowel de petrochemische- als de energiesector. Operationeel is EuroExchangers volledig geïntegreerd in Mourik UK.

Specialistische totaalpakketten

Hoofdzakelijk leveren wij specialistische projectservices en reguliere onderhoudsservices. Gezien de toenemende vraag naar totaalpakketten voor zowel katalysatorbehandeling als warmtewisselaaronderhoud leveren wij samen met EuroExchangers op maat gebundelde diensten. Dit kan gaan om totaalprojecten, inclusief mechanische werkzaamheden, alsmede het transporteren en verwerken van gebruikt katalysatormateriaal. Onze strategie is gericht op het leveren van kwalitatieve en specialistische services voor zowel projectmatige als onderhoudswerkzaamheden.

Onderhoudscontracten voor de petrochemische en energie-industrie

Zowel Mourik UK als EuroExchangers kunnen bogen op diverse jaarcontracten voor cleaning en katalysatorbehandeling. Bij deze contracten wordt gewerkt in allianties en met prestatiecontracten, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, kwaliteit en planning. De verantwoordelijkheid voor het behalen van de beoogde prestaties wordt volledig gedragen en het meedelen in bepaalde risico’s is voor ons een geaccepteerde zaak.