Innovatie door unieke samenwerking met onze opdrachtgever

17 juli 2020

Openingen of doorsnedes in stalen opslagtanks maken zonder te verspanen of te branden, het klinkt als de uitkomst als het gaat om werkzaamheden in een omgeving met brandbare stoffen. Samen met onze opdrachtgever is Mourik Industry met dit idee aan de slag gegaan.

Met behulp van het gecombineerd talent van beide organisaties en Mourik’s in-huis productontwikkeling, engineering en fabricage is innovatief snij-equipment ontwikkeld. Met dit baanbrekende equipment is dit werk in een explosie-gevaarlijke omgeving mogelijk. Het werk wordt exponentieel veiliger, omdat er in een afgesloten ruimte onder stikstof wordt gesneden. En efficiënter doordat het aantal interfaces tijdens het proces geminimaliseerd wordt.

Deze unieke innovatie is een bijzondere aanvulling op het bestaande Total Tank Care pakket en zorgt voor een nog breder multidisciplinair aanbod bovenop de cleaning-, mechanische en engineering- diensten die Mourik Industry nu al aanbiedt.

De nauwe samenwerking tussen onze opdrachtgever en Mourik Industry heeft een innovatief en succesvol resultaat opgeleverd. Op woensdag 15 juli heeft onze opdrachtgever de Nieuwesluisweg bezocht voor een presentatie en demonstratie van het nieuw gezamenlijk ontwikkelde waterstraalsnij-equipment. De opdrachtgever is uitermate enthousiast en positief over het behaalde eindresultaat.

Mourik Industry is zeer trots op het gehele proces van een idee naar dit unieke product. Op dit moment worden samen onze opdrachtgever vervolgacties genomen om dit nieuw ontwikkelde equipment operationeel in te zetten.

Deze innovatie past perfect bij de strategie van Mourik om slimme oplossingen samen met de opdrachtgever te realiseren door structureel te innoveren. Collega Ron Ocké, Business Unit Manager Total Tank Care vertelt u graag over de talloze mogelijkheden.

Foto: Testopstelling snij-equipment op terrein Mourik Industry

Waterstraal snijden