40 Jaar Mourik voor John Barends

14 december 2018

Als 21-jarige werkvoorbereider/calculator kwam hij in dienst. Vorige week, precies 40 jaar later, werd zowel zijn jubileum gevierd als zijn afscheid aangekondigd. John Barends heeft bij Mourik allerlei functies en afdelingen gezien, leren kennen en vooruit geholpen. Onder andere als algemeen directeur bij Mourik Services.

De inzet van John Barends voor Mourik in de petrochemische industrie en energie- en staalsector is groot geweest. Zo heeft hij een flinke bijdrage geleverd aan de werkzaamheden van Mourik in asbestsanering. Met de sloop van de energiecentrale in Dordrecht als voorbeeld. Ook was John Barends jarenlang verantwoordelijk voor de cleaning activiteiten en was hij medeoprichter van de brancheorganisatie DICA nu een onderdeel van de VOMI.

Uit de woorden van Kees Jan Mourik, voorzitter van de raad van bestuur, tijdens zijn jubileumtoespraak bleek de grote waardering voor de inzet, motivatie en resultaten van John. John Barends nam zelf ook even het woord. Hij stond stil bij de reis die hij gemaakt heeft bij het bedrijf, maar vooral ook bij de mensen van Mourik. Diegene die buiten staan op de locaties en het zware werk doen: “daar draait het om”.

Per 1 januari 2019 legt John Barends zijn functie neer. Hij blijft gelukkig wel actief voor Mourik. Onder andere als commissaris voor Zuidgeest en als bestuurslid van de SIR. Daarnaast wordt hij (onafhankelijk) voorzitter van SITO.