Mijlpaal: 20 jaar verzuimongeval-vrij op locatie bij Cabot

26 november 2018

Vorig jaar werd de belofte gedaan om uit te pakken met een buffet bij 20 jaar verzuimongeval-vrij werken voor Mourik Industry bij Cabot door Raymonde Wagemaker. En vandaag was het zover. “Niet alleen een prestatie om heel erg trots op te zijn, maar ook een fijne gedachte. Al 20 jaar lang komt iedereen na een dag hard werken weer veilig thuis en dat is het allerbelangrijkste. We kunnen processen vastleggen, instructieboekjes maken, veiligheidsposters ophangen, maar jullie zijn uiteindelijk degene het iedere dag doen en daar ben ik jullie dankbaar voor.”

Het applaus vanuit de goed gevulde kantine klonk luid toen de medewerkers in het zonnetje werden gezet. En terecht. Sebastiaan Harmsen. Van Cabot begon zijn speech met een lichte herinnering aan hoe lang 20 jaar eigenlijk is. “In 1998 kwam de Titanic uit en verloor Nederland tijdens de halve finale van het WK van Brazilië. Dat is lang geleden en al die tijd, iedere dag, werken deze mensen bikkelhard zonder veiligheid daarbij ook maar 1 seconde uit het oog te verliezen”.

Ontvangst door Mourik Industry medewerkersEn dat gaat niet vanzelf. Als het zo lang goed gaat hebben mensen een natuurlijke neiging om minder alert te worden. Het feit dat dit al die jaren goed gaat, dat er bij het Mourik/Cabot team nog steeds een werkcultuur is waarin ze elkaar scherp houden en altijd veiligheid voorop zetten: dat is een team effort. Tijdens de viering werd dan ook door de teamleden Manuel Soares (voorman) en Frencel Carolina de veiligsoorkonde in ontvangst genomen.

De samenwerking tussen Cabot en Mourik is een langdurige. Al meer dan 20 jaar verzorgt Mourik onder andere cleaning voor Cabot. Raymonde Wagemaker: ”we voelen ons ook een beetje Cabot”. Vandaag de dag werken dagelijks zo’n 30 Mourik mensen aan een schone omgeving voor de fabricage van Carbon Black in de Botlek.