Een succesvolle bootcamp

28 juni 2017

Onlangs heeft de eerste RDM Training Plant Bootcamp plaatsgevonden, waarvoor alle negen deelnemers zijn geslaagd! De bootcamp is een traject van praktijkgerichte en theoretische trainingen op het gebied van veiligheid, elektrotechniek, instrumentatie en werktuigbouwkunde. Voor alle geslaagde bootcampers was er donderdag 15 juni op het kantoor van Mourik Services een speciale bijeenkomst van de PRO-partners (Project Realisatie Oefenfabriek), waar Mourik onderdeel van is. PRO is een samenwerkende bouwcombinatie die in het leven is geroepen voor de totstandkoming van de RDM Training Plant. Na de oplevering worden hier realistische en praktijkgerichte trainingen gegeven.

Deze eerste bootcamp heeft diverse personen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaargestoomd voor de functie van hulpmonteur. Vanuit het Deltalinqs Trainingen Loket en de gemeente Rotterdam kregen zij hierbij intensieve begeleiding.

Programma
Tijdens een periode van acht weken werden de bootcampers niet alleen getest op hun capaciteiten in de techniek, maar ook op hun inzet. Daarnaast behaalden zij de benodigde veiligheidscertificaten zoals VCA en de ‘poortinstructie’.

Aan het werk
Een groot deel van de PRO-partners, waaronder Mourik, heeft zijn steentje bijgedragen aan de bootcamp. De diverse partners hebben de deelnemers gescreend en uitgekozen, en acht bootcampers hebben een halfjaarcontract gekregen, van wie in ieder geval één bij Mourik. Zo kunnen zij het geleerde in de praktijk brengen. Daarmee investeren wij in de toekomst van de deelnemers maar ook in de toekomst van Mourik.