Hoogste punt RDM Training Plant

5 juni 2017

Op 31 mei vond een bijzonder moment plaats in de realisatie van de RDM Training Plant. In aanwezigheid van zo’n 150 genodigden is met een officiële handeling van burgemeester Ahmed Aboutaleb het hoogste punt in de bouw van de fabriek bereikt. Dit moment staat symbool voor de succesvolle samenwerking tussen de zeven industriële contractors, waaronder Mourik Services, die gezamenlijk als bouwconsortium PRO de bouw realiseren.

Voor het evenement had opdrachtgever Deltalinqs alle instanties en organisaties uitgenodigd die betrokken zijn bij de totstandkoming en exploitatie van de RDM Training Plant. Overheden, opdrachtgevers in de industrie, onderwijsinstanties en de PRO-aannemers volgden in de ochtend een symposium onder leiding van Wouter Kurpershoek. Na afloop liepen de gasten naar de bouwlocatie waar ze toekeken hoe burgemeester Aboutaleb de grootste destillatiekolom van de fabriek op zijn plaats zette.

De afgelopen maanden heeft PRO een braakliggend terrein op Rotterdam-Heijplaat omgetoverd tot een fabrieksterrein met installaties. Oplevering van de oefenfabriek vindt in de zomer plaats.

Klik rechts onder 'Projecten' op RDM Training Plant voor meer foto's en informatie over het project.

Burgemeester Aboutaleb voor hoogste kolom