Mourik pakt estafettestokje Veiligheid Voorop over

11 mei 2017

Bij de presentatie op 11 mei 2017 van de ‘Handreiking Heldere Afspraken’ van het samenwerkingsverband Veiligheid Voorop heeft Anton van Beek, President van Dow Benelux, het estafettestokje overgedragen aan John Barends, Algemeen Directeur van Mourik Services. Met het symbolisch doorgeven van het estafettestokje reiken opdrachtgevers en opdrachtnemers in de chemie elkaar de hand voor een veilige samenwerking. Hiermee was de lancering van de Handreiking een feit en is het startsein gegeven voor goede communicatie en heldere afspraken in de chemieketen.

Na het overpakken van het estafettestokje ging John Barends in op het belang van innovaties voor veiligheid in de industrie. “Naast het volgen van procedures en het sturen op gedrag helpen innovaties het aantal incidenten in de industrie naar nul te krijgen. Mourik-innovaties hebben er gaandeweg voor gezorgd dat medewerkers steeds meer uit de Line of Fire blijven. Een recent voorbeeld is de door Mourik ontwikkelde Hydra Robotic Exchanger Cleaner. Het succes van innovaties maar ook die van veiligheidsprogramma’s hangt onder meer af van de mate waarin opdrachtgevers hun medewerking verlenen. Bereidheid tot samenwerking en wederzijds vertrouwen zijn daarbij cruciaal.”

Met het estafettestokje in de hand zet Mourik nu de sprint in voor het volgende traject. Met als ambitie om door middel van het gezamenlijk ontwikkelen en inzetten van innovaties te komen tot nul incidenten in de industrie. “Individuele initiatieven zullen best succesvol zijn, maar met een gezamenlijke aanpak kan de teller veel sneller naar nul”, aldus John Barends. “Dit is dan ook de boodschap die we zullen uitdragen naar onze andere partners in de keten.” In de komende weken kiest Mourik de volgende partner in de keten aan wie wij het estafettestokje zullen overhandigen.

Meer nieuws over de handreiking vindt u hier.

Tijdens de bijeenkomst gaf Mourik een demo van een veelbelovende toepassing van augmented reality die wij samen met opleidingscentrum TCC ontwikkelen. Zie de film.


A. van Beek en J. BarendsJ. Barends