Gastpresentatie SAM Safety at Mainport

20 april 2017

Op de laatste dag van de onderhoudsbeurs Maintenance NEXT was Arend Profijt namens Mourik Services gastpresentator bij Safety at Mainport (SAM). SAM is een digitale leeromgeving voor de industriële sector, ontwikkeld op initiatief van TNO, Malmberg en iTanks. Mourik werkte mee aan de ontwikkelingsfase van SAM en aan de pilot die daarop volgde.

Serious gaming
Arend Profijt (Manager HSEQ) lichtte in zijn presentatie de betrokkenheid van Mourik toe. SAM biedt vakmensen in de industrie een leerervaring door serious gaming en simulaties. De veiligheidsexperts van Mourik deelden hun uitgebreide kennis over de risico’s die zich voordoen in werksituaties in de industrie. Op basis daarvan werden de leeromgeving en de simulaties gebouwd. Ook werkte Mourik mee aan de testfase van SAM. In de pilot testten onze medewerkers de SAM-trainingen op een tablet in de contractorkeet bij diverse opdrachtgevers. De interactieve oefeningen met beeld en filmpjes werden enthousiast ontvangen.

Continu kennis op peil
SAM is meer dan een nieuwe manier van toolboxen geven. In de toekomst wordt het leerplatform ook aangevuld met specifieke trainingen, zelfs op het niveau van specialistisch werk. Samen met het Digitale Safety Paspoort is SAM de NEXT Step in het verslaan van het vele papierwerk. Dit heeft vele voordelen, bijvoorbeeld leuker leren, continu kennis op peil houden, specialistische taken voorbereiden en dat alles op een gebruikersvriendelijke tablet..