Mourik VR Experience populair op Maintenance NEXT

18 april 2017

Onderhoudsprofessionals houden wel van een uitdaging zo bleek tijdens de Maintenance NEXT 2017, de belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. Zij durfden het wel aan om in de Mourik stand een Virtual Reality-bril op te zetten en daarmee een ontdekkingsreis door een procesinstallatie te maken. Vanuit hun stoel maakten zij op deze manier kennis met de vele activiteiten die Mourik voor asset owners in en om fabrieken uitvoert. Vaak eyeopeners leidend tot goede gesprekken en serieuze leads.

Ook de andere technologieën die Mourik in de stand liet zien, oefenden grote aantrekkingskracht uit op de bezoekers. Door de geur van een patatkraam te neutraliseren met behulp van een op maat gebouwde scrubber maakten we onze emissiebeperkende technieken inzichtelijk. Ernaast gaven we uitleg over industriële reiniging met ultrasoon technologie. Om de werking te laten zien, gebruikten we een kleine ultrasoon bak waarin wij ter plekke kleine metalen onderdelen reinigden.

Het Mourik InnoTeam en TCC lieten nog meer hightech zien. Zij lieten bezoekers in het iTanks Innovatiepaviljoen een industriële training ervaren met Augmented Reality. Special effects zorgen ervoor dat je bij onjuist handelen meteen de gevolgen ervaart. Een veelbelovende toepassing.

Mourik kijkt terug op een bijzonder geslaagde deelname aan de Maintenance NEXT, die ruim 11.000 bezoekers trok. Drie dagen lang had Mourik, anders dan andere exposanten, aan belangstelling geen gebrek. Of dat ligt aan de beste stand-bemanning, de meest geavanceerde technologieën, de opvallendste stand, de heerlijkste koffie of de lekkerste patat weet niemand. Eén ding weten we wel: een goede samenwerking geeft het beste resultaat en vertrouwen in de toekomst.