De Hololens: Augmented Reality bij Mourik

14 september 2016

Mourik onderzoekt momenteel samen met Cadac Group, gespecialiseerd
in digitale ontwerpinformatie, de praktische toepasbaarheid van een bijzondere ‘bril’, de Microsoft Hololens. Het idee achter de Hololens is om een virtuele realiteit
over de werkelijkheid te leggen: Augmented Reality. Virtuele informatie wordt voor je ogen geprojecteerd. Zo kan bijvoorbeeld een te lopen route letterlijk voor de gebruiker van de Hololens uitgestippeld worden. De Hololens meet en compenseert zijn bewegingen en zorgt dat het lijkt alsof hij werkelijk op die locatie is en om zich heen kan kijken.    

Mourik en Cadac Group zijn nu dus aan de slag gegaan om de Hololens uitgebreid uit te proberen. In een video op ons YouTube-kanaal is onder andere te zien hoe een Mourik-medewerker via de bril contact heeft met het kantoor en door die collega de juiste tekeningen in de bril geprojecteerd krijgt. Die collega op kantoor kan via de camera’s van de Hololens precies zien wat de ander ziet.

We hebben een en ander al kunnen testen, maar we zijn er nog niet. We gaan nu beslissen welke ideeën echt haalbaar zijn en welke verdere ontwikkeling ze nodig hebben. We houden u op de hoogte.

De Hololens wordt bediend met handgebaren

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.