Veilig en snel betonplaten plaatsen

5 juli 2016

Eindelijk een veilige en snelle manier voor het verplaatsen van betonplaten. Mourik Services introduceert zijn jongste innovatie: de LIFT-LOCK. Dit inventieve vacuüm-hijstoestel met mechanische valbeveiliging voorkomt dat een stelconplaat bij het hijsen of verplaatsen onverwacht loskomt. Een reëel veiligheidsrisico, bijvoorbeeld in de industrie.

De Mourik LIFT-LOCK-technologie is met succes getest bij opdrachtgevers in de petrochemische industrie. Een van de grote voordelen bleek te zijn dat de bediening van het vacuüm-hijstoestel volledig vanuit de kraancabine plaatsvindt. Hierdoor is er geen noodzaak in de buurt van de plaat te komen, bijvoorbeeld om de plaat te begeleiden. ‘Het risico zich in de line of fire te begeven is hiermee nagenoeg uitgesloten’, aldus algemeen directeur John Barends. ‘Een stelconplaat die onverwacht breekt en valt, kan bovendien schade veroorzaken aan installaties, pijpentracés of wegen. Met zijn mechanische valbeveiliging voorkomt de LIFT-LOCK dit risico.’ Ook het verplaatsen van oudere platen met scheurvorming kan met deze nieuwe methode snel en veilig gebeuren. Door een inventief opklapmechanisme kunnen de betonplaten snel en nauwkeurig tegen elkaar worden gelegd.

Met deze recente vinding zetten wij de Mourik-traditie van het innoveren voort. Door technologie, procesinnovaties en met uniek equipment creëren wij toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Innovatie is niet voor niks een van de strategische pijlers van onze organisatie.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.