Veiligheidsdag 2021: duimen omhoog voor veiligheid!

1 september 2021

Vandaag vieren we voor de zesde keer de Mourik veiligheidsdag. Wereldwijd gaan onze directies en leidinggevenden met hun medewerkers in gesprek over veiligheid bij Mourik. Dit jaar is het thema van de veiligheidsdag: Duimen omhoog voor veiligheid!

Onze mensen doen iedere dag hun best om hun werk goed en veilig uit te voeren. Dat vraagt kennis, kunde en vooral aandacht. Vandaag vieren we dat de meeste dingen die we doen goed, zonder schade, letsel of andere verliezen verlopen. Werken bij Mourik is leuk en veilig, en daar zijn we trots op.

Resultaten uit het verleden

Tijdens de vorige veiligheidsdagen hebben we vooral aandacht geschonken aan regels, zoals onze Laatste Minuut Risico Analyse, sissermeldingen, de essentiële veiligheidsregels en de vijf grootste risico’s in ons werk. Door hier met elkaar over te praten zijn we beter en veiliger gaan werken. En dat zien we terug in onze werkplaatsen en op onze projecten. Een compliment aan onze medewerkers is dan ook zeker op zijn plaats.

Een veilige toekomst

Veel gaat dus al goed. Maar aandacht voor veiligheid stopt nooit en mag niet verslappen. Want ook in de toekomst willen we veilig blijven werken. Daarom beantwoorden we vandaag twee vragen:  

-         Wat gaat echt goed en moeten we vooral blijven doen?

-         Waar doen wij onze duim voor omhoog als het gaat over veiligheid bij Mourik?

We trappen de veiligheidsdag af met onderstaande video.

Benieuwd naar de veiligheidsdag 2020? Lees dan het nieuwsbericht op onze website. 

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.