“Als het om veiligheid gaat, zitten we allemaal in hetzelfde team”

15 oktober 2021

Bij Mourik zeggen we altijd: “we doen het veilig of we doen het niet.” Ons veiligheidsbeleid is gegroeid van regels naar cultuur. Dat betekent veilig werken niet omdat het moet, maar omdat we het willen. Dit idee leeft ook bij onze opdrachtgevers, zoals Zeeland Refinery. Marnix Bezemer is Hoofd HSE bij Mourik Industry en ging in gesprek met zijn evenknie bij de Zeeuwse raffinaderij: Safety Specialist Marc Brandes.

 “Bij ons gaat het erom dat iedereen elke dag weer gezond naar huis kan”, zegt Marc. “Dat is natuurlijk een enorm cliché, maar het klopt wel. Daarom zijn duidelijke regels belangrijk. Maar we hebben te maken met mensen. Je kunt wel zeggen: het staat in de procedure, maar zo simpel is het niet. Het gaat om bewustwording. Mijn rol als veiligheidsman is om de mensen in het veld te helpen. Niet als big brother, maar als collega. Ik ben er om te helpen.”

Marc Brandes en Marnix BezemerFoto: Marc Brandes en Marnix Bezemer

Benadering is cruciaal

“Voor de jongens in de fabriek is het best ingewikkeld”, valt Marnix bij. “Veel van hen komen op verschillende plekken, met overal verschillende regels. Een simpel voorbeeld: de alarmnummers zijn op iedere fabriek anders. Als je machinist bent en je zit de ene dag hier bij Zeeland Refinery en de volgende dag ergens anders, probeer dan maar eens direct het juiste nummer te benoemen. Aan ons de taak om het gemakkelijker te maken.” Marc zegt: “Mijn ervaring is dat mensen openstaan voor hulp, maar de manier waarop je ze benadert is cruciaal. Netjes aanspreken, interesse tonen, drempels wegnemen. Dat is belangrijk.”

Cultuurverschillen

Een bijkomende uitdaging is de hoeveelheid nationaliteiten op de plant. “We hebben hier van alles rondlopen. Werknemers uit Roemenië, Polen, Estland, Letland, overal vandaan. Voor hen is het extra moeilijk”, stelt Marc. “Dat komt door de taalbarrière, maar ook door cultuurverschillen. In andere culturen gaan ze heel anders om met regels dan wij Nederlanders. Hier zijn we bijvoorbeeld gewend om elkaar direct aan te spreken op gedrag, maar dat is lang niet overal gebruikelijk.”

Video bewustwording veiligheid

Marnix vult aan: “Vaak zijn onze jongens heel go-minded. Ze willen doorgaan voor de baas en het werk afmaken. Soms vergeten ze dan de stopreflex. Even nadenken voor je aan het werk gaat. Is alles veilig? Heb je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen aan? Ruik je iets? Shortcuts zijn gevaarlijk.” Samen met Zeeland Refinery maakte Mourik een filmpje over dit onderwerp, specifiek over het druk- en productvrij opleveren van leidingen. “Dat laat heel duidelijk zien hoe we omgaan met potentieel gevaarlijke situaties. Voor de mannen op de werkvloer is het heel herkenbaar.”

 

Link naar druk- en productvrij film

Bekijk de video druk- en productvrij opleveren van leidingen

 

 

Openheid belonen

“Bij Zeeland Refinery hebben we al jaren een programma om veilig gedrag te stimuleren en te belonen: We Intervene”, vertelt Marc. “Dit sluit mooi aan op de video. We willen mensen bewust maken van risico’s en ervoor zorgen dat ze die melden. Fouten maken mag. Het is geen klikken, maar juist ontzettend belangrijk. Van dit soort meldingen kunnen we iets leren. Daarom belonen we mensen die er open en eerlijk over vertellen. Dat kan heel simpel, bijvoorbeeld met een waardebon van een paar euro voor de kantine. Het gaat om het gebaar.”

 Voorwaarden scheppen voor veiligheid

Bij Mourik hebben we een vergelijkbaar cultuurprogramma: Just S@M. Marnix: “S@M staat voor safety at Mourik. Meldingen van potentieel gevaarlijke situaties zijn heel belangrijk voor ons. We noemen ze SiSSers. En we volgen ze altijd uitgebreid op. Hoe kon de situatie ontstaan? Waren de vergunningen in orde? Klopte de werkvoorbereiding? Daar begint veiligheid eigenlijk al. Persoonlijke beschermingsmiddelen en veilig gedrag in de fabriek zijn natuurlijk belangrijk, maar we moeten ook de voorwaarden scheppen om veilig te kunnen werken.”

Nieuwe manieren om kennis te delen

Video’s zijn een prima manier om kennis te delen. Marnix zegt: “De tijden veranderen. En de nieuwe generatie moet je op een andere manier aanspreken. Dat kan bijvoorbeeld ook met een app.” Bij Zeeland Refinery maken ze bijvoorbeeld gebruik van een app om installaties veilig te stellen. Marc vertelt: “Het programma heet Blind-it. In de app kunnen medewerkers in real-time hun werkzaamheden bekijken: sta ik op de juiste locatie? Mag ik beginnen en hoe moet ik het doen?” Marnix benadrukt dat technologie geen vervanging is voor ervaring. “We hebben heel veel vakmanschap in huis. We moeten ook zorgen dat de oude generatie kennis overdraagt aan de jonge garde.

 Win-win

Marc vindt het heel belangrijk om met elkaar te werken aan veiligheid. “Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde uitdagingen. Dus wij krijgen heel graag feedback van onze contractors: zijn onze procedures werkbaar? Wat kan er beter? De mensen van Mourik staan iedere dag met hun veiligheidsschoenen in de praktijk. Daar kunnen we van leren. En zo’n video is ook een goed idee. Ik denk ook voor andere onderwerpen, zoals het werken op hoogte. Wij werken er graag aan mee, want dit is echt een win-win situatie. Als het om veiligheid gaat zitten we allemaal in hetzelfde team.”

Klik hier voor meer informatie over veiligheid bij Mourik

Wilt u samenwerken met Mourik? Neem dan contact met ons op.