Mourik introduceert de M-Unloader

7 oktober 2021

M-Unloader is de nieuwe ontlaadmethode voor free-flow reactoren met een single-bed, die het aantal betredingen minimaliseert en de veiligheid verhoogt. Mourik is continu op zoek naar mogelijkheden om het betreden van besloten ruimten zoveel mogelijk te beperken. Onze operationele kennis gecombineerd met onze technische kracht resulteren in nieuwe ontwikkelingen om dit doel te bereiken. De pneumatisch aangedreven apparatuur is ontworpen voor het ontladen van kleinere catalystreactoren.

Naast verbeterde veiligheid is de M-Unloader ook gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik, dankzij de lichtgewicht componenten en de eenvoud van de apparatuur. Dit vermindert de fysieke belasting van de gebruiker en maakt continue afzuiging fysiek mogelijk.

Het ontlaadproces van single-bed reactoren is een gevaarlijke klus, naast de risico's van besloten ruimten en de inerte atmosfeer, loopt de gebruiker het risico om te worden bedolven onder vallende catalyst bij het betreden van de reactor.

Succesvolle inzet

In meerdere landen zijn projecten gerealiseerd waarbij M-Unloader succesvol is ingezet bij het ontladen. Met deze betrouwbare apparatuur kunnen we de reactor nu tot 100% van buitenaf ontladen. Binnen Mourik zijn we altijd aan het verbeteren, ons uiteindelijke doel is om een ​​situatie te creëren waarin geen betreding meer nodig is van besloten ruimtes.

De M-Unloader kan zonder personeel in de inerte en stoffige omgeving van de reactor worden gebruikt. Tijdens het opzuigen van de catalyst kan de arm worden aangepast om van positie te veranderen voor optimaal gebruik. De arm kan worden verlengd met modulaire lichtgewicht onderdelen en wanneer het catalystniveau daalt, kan de arm pneumatisch worden neergelaten om op bedniveau te komen. De pneumatische bediening bevindt zich aan de zijkant van het apparaat voor eenvoudige bediening.

Veiligheid is enorm belangrijk voor ons en voor onze klanten en deze ontwikkeling draagt ​​bij aan ons doel om een ​​veilige werkomgeving voor onze mensen te creëren.

Wilt u meer weten over deze innovatie?
Neem contact op met de afdeling New Product Development.

Wilt u meer informatie over innovatie bij Mourik in het algemeen?
Klik op deze link.

Foto: De M-Unloader geplaatst op een reactor

M-Unloader in-situ