Elektrisch rijden is de norm

8 juli 2021

Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een van de belangrijke onderwerpen binnen de strategie van Mourik Industry. Om dit proces te versnellen hebben we ons ten doel gesteld dat 25% van de dit jaar uit te geven leaseauto’s elektrisch moet zijn. Met de overhandiging van de volledig elektrische Kia E-soul begin juni, is deze doelstelling al in de eerste helft van dit jaar behaald. En, er staan nog meer elektrische auto’s in bestelling.

Net als bij vele andere organisatie wil Mourik bijdragen aan een beter milieu. Niet voor niets zijn duurzaamheid en circulariteit onderdeel van onze strategie Route ’25. Inmiddels worden in dit kader diverse initiatieven opgepakt, zoals het scheiden van onze afvalstromen, maar ook het bevorderen van elektrisch rijden. Zeker wanneer gaat op ons wagenpark, kunnen wij dit beïnvloeden door onze collega’s zoveel mogelijk te stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Gelukkig zien ook zij in dat een beter milieu bij jezelf begint en omarmen zij het elektrisch rijden door steeds vaker voor volledig elektrische auto’s te kiezen. Daarnaast wordt ook bedrijfsmatig, waar mogelijk, gekozen voor de inzet van volledig elektrische auto’s voor onszelf en onze opdrachtgevers.

Op dit moment bestaat het totale wagenpark van Mourik Industry uit zo’n 300 auto’s. Hiervan rijden al 20 auto’s volledig elektrisch en dit aantal wordt langzaam uitgebreid. De doelstelling om 25% van de nieuwe leaseauto’s volledig elektrisch te laten zijn is al behaald. Dit betreft de personenauto’s. Op het gebied van licht transport staat deze doelstelling op 50%. Een ambitieuze doelstelling en zeker haalbaar. Aan het einde van het jaar verwachten we beide doelstellingen te hebben behaald met als uiteindelijk doel het terugdringen van de CO2-uitstoot en een schonere toekomst voor iedereen.

Wilt u meer informatie over onze intiatieven op het gebied van duurzaamheid en circularitiet? Klik hier.

De Kia wordt in stijl afgeleverd op de Nieuwesluisweg