De opdrachtgever profiteert van onze innovatie-kracht

7 mei 2021

Mourik Industry houdt van een uitdaging, zeker wanneer we hiermee een opdrachtgever helpen om een onderhoudsstop zo veilig en efficiënt mogelijk te houden. Van een belangrijke opdrachtgever kreeg Mourik de vraag of wij mogelijkheden zagen om tijdens een onderhoudsstop deels het vuurvaste beton onderin een reactor te verwijderen. Bij eerdere onderhoudsstops was door andere contractors tevergeefs getracht dit beton te verwijderen.

Mourik heeft deze uitdaging graag aangenomen. Innovatief denken zit in ons DNA. In opdracht van de asset owner werd speciaal voor deze klus door ons een robot ontwikkeld en gefabriceerd. Hierdoor kon tijdens de onderhoudsstop onder hoge druk een gecontroleerd deel van het beton losgemaakt en afgevoerd worden. De robot werd van buiten de reactor bediend, waardoor er tijdens deze hogedrukwerkzaamheden geen entree nodig was.

De opdrachtgever is zeer tevreden met het eind resultaat. Dit geeft de kracht van een goede samenwerking tussen onze opdrachtgevers en Mourik weer aan.

Wilt u meer informatie over onze innovaties? Neem dan dan contact met ons op, of bekijk onze innovaties online.

Beton verwijder tool