Optimale en kwalitatieve reiniging in een zo kort mogelijke tijd

14 april 2021

Vanuit onze continue zoektocht naar innovaties en mogelijkheden om ons werk efficiënter en beter uit te kunnen voeren heeft Mourik nieuw equipment ontwikkeld om onder andere shell’s van warmtewisselaars, leidingen en vaten te kunnen reinigen. Dit is een aanvulling op ons brede assortiment aan reinigingsequipment om onze opdrachtgevers maximaal van dienst te kunnen zijn en tot een optimale en kwalitatieve reiniging te komen in een zo kort mogelijke tijd.

Vanuit de operatie werd een idee van één van onze technisch specialisten ingediend bij de afdeling New Product Development om voor deze werkzaamheden nieuw equipment te ontwikkelen. Vervolgens is het ontwerp proces opgepakt en is in samenwerking met Derc Salotech een nieuw materieel stuk ontwikkeld, de Rotorjet Cleaning Device. Dit in samenspraak met onze technische specialisten vanuit de praktijk, om zo de kennis te bundelen waarbij we tot een optimaal eind resultaat zijn gekomen.

De Shell of leiding wordt middels een 3D nozzle gereinigd en op waterkracht aangedreven. De RCD is Multi inzetbaar doordat deze eenvoudig is te configureren voor een breed scala aan toepassingen. Het materieelstuk is licht en handzaam en eenvoudig in gebruik zodat we op deze manier onze opdrachtgevers beter bedienen door reinigingswerkzaamheden met een hoogwaardige reiniging sneller en efficiënter uit te voeren.

 Bekijk onze brochure

Bekijk alle andere publicaties