Mourik zoekt verbinding op het gebied van decentrale energie

24 april 2018

Het InnoTeam van Mourik is een uitdaging aangegaan. Onder de noemer AddVentured, gefaciliteerd door de Kamer van Koophandel, heeft het team een challenge geformuleerd om verbinding te maken met MKB-partners. Het doel: gezamenlijk duurzame en decentrale energieconcepten realiseren. De komende twee maanden proberen we dan ook in contact te komen met bedrijven die slimme oplossingen hebben op dit gebied. Op deze manier doen we ook veel nieuwe kennis op, waardoor we dit kansrijke toekomstbeeld beter kunnen doorgronden.

Ook bedrijven als KPN, Suez, Pon en NS hebben een challenge geformuleerd; aan de hand van een concreet vraagstuk willen ook zij in aanraking komen met innovatieve bedrijven.

We zijn deze uitdaging aangegaan, omdat binnen de energietransitie een grote rol ligt voor duurzame decentrale energieconcepten. De huidige energie-infrastructuur en wetgeving zijn niet afgestemd op decentraal opwekken en opslaan van energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of biogassystemen. Hier liggen dus grote kansen om veel efficiënter en duurzamer met energie om te gaan. En daar dragen wij graag aan bij.

Mourik heeft wereldwijd een groot netwerk in de industrie. Wij beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van energieleidingen, ondergrondse infrastructuur en instrumentatie, maar we zijn nog op zoek naar expertise en praktische oplossingen op het gebied van decentrale opwekking en opslag.

Gaat u onze innovatieve uitdaging aan op het gebied van decentrale energieconcepten of wilt u meer weten over de challenge? Klik op onderstaande afbeelding om de challenge te bekijken en meld u aan.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.