Mourik scoort hoog op de Transparantieladder

20 november 2015

Mourik heeft met een score van 156 punten de 56ste plaats verworven op de Transparantiebenchmark 2015. In totaal namen 485 bedrijven deel. Deze score hebben wij nog nooit eerder behaald. Gezien de aangescherpte criteria ten opzichte van 2014 en de toename van het aantal bedrijven die het Ministerie van Economische Zaken heeft laten beoordelen, is dit een bijzondere prestatie.

Mourik staat op de vierde plaats in de lijst van de aannemersbedrijven, na Royal BAM Group, Heijmans en Volker Wessels. De Transparantiebenchmark geeft inzicht in de kwaliteit van verslaggeving ten aanzien van maatschappelijke aspecten van ondernemen. AkzoNobel eindigde als eerste op de Transparantieladder met een score van 196 en won hiermee de Kristalprijs voor meest transparante maatschappelijke verslaggeving.

Trend van de verslaggeving van dit jaar is meer openheid over dilemma’s. Uit het Transparantiebenchmarkrapport 2015 blijkt dat openheid toeneemt over wat nog niet goed gaat. Bedrijven geven in hun jaarverslag steeds vaker inzicht in de uitdagingen en dilemma’s waar het management zich voor gesteld ziet. Ook het beschrijven van het ketenmanagement wint aan populariteit.

Het kwantificeren van onze impact op de maatschappij zal voor de verslaggeving van ons bedrijf de nodige uitdagingen voor de komende jaren met zich mee brengen. Opmerkelijk is dat ‘Betrouwbaarheid’ en ‘Beleid en resultaten’ tot de drie slechtst scorende categorieën behoorden over de hele linie, terwijl Mourik juist op deze criteria hoog scoorde (zie Jaarbeeld).