Mourik neemt deel aan Cleaner Car Contracts

11 juni 2015

Op 27 mei 2015 heeft Cora de Groot namens Mourik getekend voor deelname aan Cleaner Car Contracts, samen met Stichting Natuur & Milieu, leasemaatschappijen en andere fleetowners. Cleaner Car Contracts (CCC) is een initiatief van Stichting Natuur & Milieu om duurzame mobiliteit te promoten. Mourik spant zich al jaren in om de CO2-uitstoot van haar wagenpark te reduceren. De doelstelling van het initiatief, een gemiddelde uitstoot van 95 gram CO2 per km in 2020, sluit daarom goed aan bij ons reductieprogramma.  

Opgericht in 2010 als een Europees samenwerkingsverband geldt CCC als een aanjager van duurzame mobiliteit. CCC verbindt in de EU 60 leasebedrijven, fleetowners, carshares en rentals. Samen met de wagenparkbeheerders en leasebedrijven van Europa wil CCC zuinigere auto’s op de weg krijgen.

Voorheen deden vooral leasebedrijven mee met Cleaner Car Contracts. Nu worden ook bedrijven met een grote of kleine leasevloot opgeroepen mee te doen. Door deel te nemen committeert Mourik zich aan een wagenpark met een werkelijk verbruik van maximaal 95gr CO2/km in 2020.