Innovatieworkshop voor jonge Mourik high potentials

14 januari 2015

De workshop maakt onderdeel uit van het Mourik Development Program (MDP) waarin jonge medewerkers worden gestimuleerd om vorm te geven aan hun ontwikkeling.

Op de eerste van drie dagen intensieve training nam een groep van 14 jonge Mourik medewerkers deel aan de workshop innovatie. Onder begeleiding van Demian De Wit, manager New Product Development, begon de dag met een snelle oefening in teamdynamiek. Daarna volgde een 'pressure cooker sessie'. In drie uur tijd werd door 14 mensen samen gewerkt aan een Early Business Case over ultrasoon reinigen. Dit onderwerp was door de deelnemers zelf gekozen uit de door hen voorbereide innovatie-ideeën.

Demian vertelt: "Na een eerste informatieverzamelronde hebben we een ieders achtergrond en expertise gekoppeld aan de ideeën en struikelblokken die de groep rondom dit thema heeft geïnventariseerd. Dit is uiteindelijk waar de innovatiefilosofie om draait; investeer in de juiste mensen, hanteer werkende methodes om hun rol in het proces duidelijk te maken en faciliteer dit met de juiste middelen.

Aan het einde van de dag zijn de conclusies en aanbevelingen gepitcht aan de directie van Mourik Services. Zij waren onder de indruk van de onderbouwing en het realiteitsgehalte van wat de groep in enkele uren heeft gerealiseerd. Robert Peerlings, directeur Operationele Zaken: "Een mooi resultaat. Hier kunnen we wat mee. De pitch heeft ons ervan overtuigd dat dit de richting is waarin we verder gaan werken."